Over mij

Ik ben Clazien Zwaan. Ik ben getrouwd. Samen hebben wij 2 zonen.  Wij wonen in Heemstede en ik prijs mij gelukkig dat mijn kinderen vlakbij ons wonen.

Mijn achtergrond:
Van jongs af aan heb ik altijd belangstelling gehad voor naaien en handwerken.
Mijn moeder naaide veel kleding en van de restjes stof, kantjes en bandjes maakte ik poppenkleertjes.
Ik heb jaren lang gewerkt in allerlei velden van de verpleging. Nu werk ik nog  een paar ochtenden per week bij de bloedafname dienst van een laboratorium.
Naast het werk bleef ik altijd geïnteresseerd in handwerken en naaien en heb daarin ook diverse cursussen gevolgd. In 1994 volgde ik een cursus appliqueren bij de Sampler in Haarlem. Zo kwam ik met het quilten in aanraking en ben ik besmet met het quiltvirus. Enkele jaren daarna ontdekte ik het bestaan van de longarm machines. Ik was er meteen weg van. Helaas bleken het moeilijk verkrijgbare en kostbare machines te zijn. Ik dacht dat het altijd wel een droom zou blijven.  Maar soms komen dromen uit!
Eerst kocht ik een frame waarop een aangepaste industriemachine stond. Daar kon al van alles mee. Ik heb toen veel geleerd. Er werd mij ook steeds vaker gevraagd om voor anderen te quilten.
Uiteindelijk heb ik de stap gewaagd om mijn droom te verwezenlijken. Ik heb nu een Handi Quilter Avanté 18 met Prostitcher (dat is een computer).
Mijn hobby is mijn beroep geworden.
Graag bied ik u mijn kennis en ervaring aan om samen met u uw quilt een top afwerking te geven. Voor voorbeelden en ideeën, zoals door de mij gemaakte Quilts, verwijs ik graag naar portfolio, facebook of voor vragen en informatie via mail naar clazien@kennemerquilthuis.nl . Maar bellen mag natuurlijk ook op 06-409 43 292

Zie hieronder mijn windende creatie op de Open Europese quilt  Kampioenschappen (OEQC) Maastricht 2016.