Algemene Voorwaarden

Leveringsvoorwaarden KennemerQuilthuis

Bestelling, bezorging, bezorgkosten en levering.

Aflevering door Kennemer Quilthuis vindt plaats door afgifte aan de vervoerder PostNL. De verzendkosten zijn afhankelijk van de gewenste manier van verzenden en het gewicht van de envelop of het pakket (inclusief verpakkingsmateriaal). Op basis van het gewicht, de afmeting en het land wordt door de webshop uitgerekend hoe uw artikelen verzonden worden en wat de kosten daarvan zijn. Indien u bijzondere vervoerswensen heeft komen de extra kosten voor uw rekening. Alle bestellingen worden op het opgegeven adres afgeleverd. De goederen worden in opdracht van u en voor uw rekening en risico vervoerd. Kennemer Quilthuis besteedt de verzendingen uit aan PostNL. Kennemer Quilthuis is niet gerechtelijk verantwoordelijk voor de integriteit van de afleverwijze van de door u bestelde producten. Kennemer Quilthuis is niet aansprakelijk voor diefstal en of beschadiging tijdens de verzending.
U ontvangt een e-mail wanneer de bestelling door ons in behandeling is genomen en wanneer deze verzonden is. Indien u niet aanwezig bent ten tijde van de bezorging door PostNL kunt u het pakket nog drie weken lang ophalen bij het postkantoor bij u in de buurt.
Het duurt gemiddeld  2 werkdagen voordat uw bestelling wordt verzonden. Het kan in sommige gevallen echter een aantal dagen duren voordat wij bestellingen kunnen verwerken – denk hierbij aan weekenden, feestdagen en vakanties. Wij doen onze uiterste best om uw bestelling zo snel mogelijk af te handelen.
Als uw bestelling de status ‘verzonden’ heeft, maar u heeft uw pakket nog niet ontvangen, dan kunt u het beste nog enkele werkdagen wachten. PostNL doet in uitzonderlijke gevallen iets langer over de verwerking van een bestelling. In plaats van 24 uur kan dit een aantal dagen langer duren. Indien u uw bestelling drie werkdagen na verzending nog niet heeft ontvangen, neem dan contact met ons op via clazien@Kennemerquilthuis.nl.
 Afkoelingsperiode / Retourzending.
Mocht u onverhoopt een artikel willen ruilen of retourneren, dan kan dat. U hebt het recht om een artikel binnen 14 werkdagen na de feitelijke levering na overleg met ons terug te sturen. Na de periode van 14 dagen of op maat afgesneden stof kan de aankoop niet meer worden geruild of teruggestuurd. Het artikel moet ongeschonden zijn en de retourzending dient in dezelfde verpakking plaats te vinden als waarin deze geleverd is. Retourzending van een product is alleen mogelijk met toestemming van Kennemer Quilthuis. Zonder voorafgaand akkoord, worden geen producten teruggenomen, neem dus via e-mail contact met ons op.
De verzendkosten van de retourzending zijn voor rekening van de koper. Ongefrankeerde retourzendingen en rembours zendingen worden niet geaccepteerd. Als u het bedrag van uw bestelling al hebt betaald, zal dit inclusief verzendkosten, binnen 14 dagen na feitelijke ontvangst van de retourzending terug worden gestort op de rekening van de koper.  Het retouradres is Kennemer Quilthuis, Herfstlaan 2, 2103 AV te Heemstede en staat ook op het u toegezonden pakket.
Levering Quiltmachines
Quilmachines worden na een grondig selectie proces geconfigureerd en afgeleverd bij de klant. Deze machines kunnen niet worden geretourneerd. Kennemer Quilthuis verkoopt en onderhoud deze machines. Bij reparatie kan het zijn dat onderdelen niet snel beschikbaar zijn. Het Kennemer Quilthuis is hiervoor niet aansprakelijk. Het Kennemer Quilthuis levert geen back-up machines die ingezet kunnen worden tot uw eigen machine weer werkt.
Garantie
Het Kennemer Quilthuis levert garantie op basis van de voorwaarden van de leverancier. In de eerste 90 dagen na aankoop rekenen we geen kosten voor garantie. Na deze perode reken wij de voorrijkosten voor garantie reparaties.