Aanbieding Simply Sixteen

Deze aanbieding betref een weinig gebruikte demo Simply Sixteen met little foot frame. Bij de aanbieding zitten de volgende accessoires met een waarde van c.a. : € 1470
1. Back handels
2. Little buddy (frame upgrade)
3. Light bar
4. laserlight
5. Rulerbase

Kijk op: Simply aanbieding

Corona

Beste allemaal.

Wij zijn de komende tijd niet is staat om installaties, reparaties of onderhoud op locatie te doen. Onze website blijft wel open omdat dat geen consequenties heeft voor het virus. Wil u graag meewerken om de veiligheid te vergroten dan hebben we een patroon beschikbaar voor het maken van mondkapjes. Zie deze link: mondkapje

Veel succes met het produceren en uitdelen van de mondkapjes.

Kennemer Quilthuis

Little Buddy

Wij hebben groot nieuws. Van Handi Quilter kregen wij bericht dat er een upgrade voor het Little Foot frame aankomt. Er komt aan de boven- en onderkant een extra buis aan het frame. Dat komt dan overeen met de grotere frames en je kan dan passende quilts oprollen op het Little Foot frame. De upgrade heeft de naam gekregen van Little Buddy.
Wil je meer weten van de Little Buddy klik dan hier: My Little Buddy 

Patchwork en Quiltdagen Rijswijk 2019

Wij staan weer van 11 – 13 april op de Patchwork en Quiltdagen beurs in Rijswijk. In onze stand demonsteren wij altijd Quilt machines. Deze keer hebben we daarvoor een internationale Quiltster uitgenodigd. Zij heet Hilde van Schaardenburg en is een echte artiest op het gebied van quilten. Wij zijn blij dat ze tijd heeft kunnen vrij maken om bij ons op de beurs te demonstreren met een quiltmachine en mensen enthousiast kan maken voor longarm quilten.

Opendag Zaterdag 20 oktober

Beste Quilters,

Op zaterdag 20 oktober staan wij op de open dag van De Sampler in Haarlem. Wij demonsteren daar longam quilten met de Simply Sixteen. De machine is daar te bekijken en zelf te bedienen als je durft!!.

Iedereen is welkom om even langs te komen en het e.e.a.  te bewonderen.

Dus tot zaterdag.

info Simply Sixteen: http://kennemerquilthuis.nl/winkel/hq-simply-sixteen/

Quilt en Patchwork beurs Sainte Marie Frankrijk

Op 13 tot 16 september waren weer de Patchwork en Quilt dagen in Sainte Marie aux mines in de Elzas in Frankrijk. We hebben daar weer prachtige quilts gezien die soms meer op een schilderij dan op een quilt leken. Ongelofelijk dat iemand dat kan maken. Nou ja niet zo maar iemand het was Danny Amazonas. Hij maakt quilts van kleine stukjes stof. Een echte toveraar met stoffen. En ook Hilde van Schaardenburg is in de prijzen gevallen met haar quilt. Proficiat.

Quilts van Danny Amazonas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben ook een bezoek  aan Exposition d’Art Textile in Bergheim, georganiseerd door Béatrice Bueche en waar ook Hilde van Schaardenburg en Corinne Zambeeck hun quilt werk lieten zien. We waren daar ook van onder de indruk. Erg mooi vakwerk.

Patchwork Quiltdagen Rijswijk

Het Kennemer Quilthuis staat op 12,13 en 14 april op de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk met dubbelbrede achterkant stoffen, tussenvullingen  van de rol en longarm machines van Handi Quilter. Maak kennis met deze prachtige beurs waarbij alles draait om textiel en je eigen fantasie.
Maak kennis met de vele quilttechnieken, bekijk deze prachtige tentoonstelling en leer meer tijdens de vele workshops. Wij hopen u daar te ontmoeten.

Kijk op de site voor meer informatie https://patchworkenquilt.nl/

 

Nieuwe Handi Quilter longarm Amara

We hebben een nieuwe quiltmachine of ook wel longarm machine aangeschaft het is de Amara geworden. Deze machine heeft nieuwe en handige foeftjes die het werken gemakkelijker maken. Ook het frame is groter geworden, we kunnen nu quilts van 3.30 m breed op het frame kwijt.

amara

Longarm cursussen 2018

In februari gaan we starten met nieuwe uitdagende longarm cursussen die u laten zien wat u allemaal met een longarm kunt bereiken. Het zijn eigentijdse cursussen in kleine groepen met maximale aandacht voor de cursist. U bent bij ons te gast en ontvangt daarom veel persoonlijke aandacht. We willen de cursussen op een aangename en plezierige manier verzorgen zodat spelenderwijs kennis wordt vergaard. Per cursus wordt een onderwerp behandeld zodat u uw patronen repertoire kunt opbouwen en uitdiepen. Deze motieven kunt u ook gebruiken voor freemotion quilten op uw huishoud naaimachine. De eerste les is speciaal voor longarm quilten, de volgende dagen zijn ook geschikt voor freemotion op de huishoud naaimachine. Elke les duurt 2.5 uur en er is per keer plaats voor max. 4 personen. U krijgt van elke les een handout. Heeft u een longarm machine of droomt u ervan om er ooit een aan te schaffen dat is dit een aanrader. Wij verzoeken u wel tijdig aan te melden voor de cursus naar keuze. Mailadres: Clazien@kennemerquitlhuis.nl

Agenda
Donderdag 1 februari van 14.00uur tot 16.30 Beginners cursus longarm quilten

Vrijdag 2 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur Borders en continuouslines

Vrijdag 2 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur Backfills en allover designs

Zaterdag 3 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur veren

Zaterdag 3 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur rulerwerk

Wanneer u op 1 dag een ochtend en middag cursus boekt bieden wij u een gratis lunch aan.
Kosten zijn inclusief materiaal € 45 per les.

Longarm cursussen op Handi Quilter

In februari 2018 gaan we starten met de handi quilter longarm cursussen. Per cursus wordt één onderwerp behandeld zodat u uw patronen repertoire kunt opbouwen en uitdiepen. Elke les duurt 2.5 uur en er is per keer plaats voor max. 4 personen. U krijgt van elke les een handout.

Agenda:

Beginners cursus: donderdag 1 februari van 14.00uur tot 16.30

Backfills en allover designs: vrijdag 2 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur

Borders en continuouslines: vrijdag 2 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur

Veren maken: Zaterdag 3 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur

Met rulers werken: zaterdag 3 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur

Wanneer u op 1 dag een ochtend en middag cursus boekt bieden wij u een lunch aan. Kosten zijn  € 45 per les, dit is inclusief materiaal.