Opendag Zaterdag 20 oktober

Beste Quilters,

Op zaterdag 20 oktober staan wij op de open dag van De Sampler in Haarlem. Wij demonsteren daar longam quilten met de Simple Sixteen. De machine is daar te bekijken en zelf te bedienen als je durft!!.

Iedereen is welkom om even langs te komen en het e.e.a.  te bewonderen.

Dus tot zaterdag.

info Simply Sixteen: http://kennemerquilthuis.nl/winkel/hq-simply-sixteen/

 

 

 

Quilt en Patchwork beurs Sainte Marie Frankrijk

Op 13 tot 16 september waren weer de Patchwork en Quilt dagen in Sainte Marie aux mines in de Elzas in Frankrijk. We hebben daar weer prachtige quilts gezien die soms meer op een schilderij dan op een quilt leken. Ongelofelijk dat iemand dat kan maken. Nou ja niet zo maar iemand het was Danny Amazonas. Hij maakt quilts van kleine stukjes stof. Een echte toveraar met stoffen. En ook Hilde van Schaardenburg is in de prijzen gevallen met haar quilt. Proficiat.

Quilts van Danny Amazonas

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We hebben ook een bezoek  aan Exposition d’Art Textile in Bergheim, georganiseerd door Béatrice Bueche en waar ook Hilde van Schaardenburg en Corinne Zambeeck hun quilt werk lieten zien. We waren daar ook van onder de indruk. Erg mooi vakwerk.

Missie Kennemer Quilthuis

U kent het Kennemer Quitlhuis misschien wel of bent u nog niet bekend met ons maar wilt u wel weten wat wij willen zijn en willen uitdragen. Om dit helder te maken hebben we  geprobeerd dit op te schijven in 10 korte punten.

  1. We Quilten elke dag met plezier. We zijn geen winkel met verschillende soorten apparatuur.
  2. Alle aandacht gaat uit naar Quiltservice en het juiste gebruik van Longarm machines.
  3. We leveren, installeren en onderhouden HQ-longarm machines.  We geven opleidingen voor het gebruik van Longarm machines en we lossen problemen op. Ook registreren en verwerken wij garantie gevallen.
  4. We hebben Prostitcher kennis om snel voordeel te behalen uit uw investering.
  5. Het helpen van mensen en het leveren van goede service heeft top prioriteit.
  6. We leveren ook ICT support voor de Longarm en Prostitcher computers.
  7. We installeren op verzoek de Prostitcher simulatie software op uw laptop
  8. Na aanschaf van een Longarm machine heeft u voor vragen direct contact met het Kennemer Quilthuis.
  9. Denkt u aan aanschaf van een nieuwe machine, kom dan naar het Kennemer Quilthuis.
  10. Wij leveren de  beste machines tegen de beste prijs met de beste service en support en zijn het beste adres voor zo een grote investering.

Patchwork Quiltdagen Rijswijk

Het Kennemer Quilthuis staat op 12,13 en 14 april op de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk met dubbelbrede achterkant stoffen, tussenvullingen  van de rol en longarm machines van Handi Quilter. Maak kennis met deze prachtige beurs waarbij alles draait om textiel en je eigen fantasie.
Maak kennis met de vele quilttechnieken, bekijk deze prachtige tentoonstelling en leer meer tijdens de vele workshops. Wij hopen u daar te ontmoeten.

Kijk op de site voor meer informatie https://patchworkenquilt.nl/

 

Nieuwe Handi Quilter longarm Amara

We hebben een nieuwe longarm machine aangeschaft het is de Amara geworden. Deze machine heeft nieuwe en handige foeftjes die het werken gemakkelijker maken. Ook het frame is groter geworden, we kunnen nu quilts van 3.30 m breed op het frame kwijt.

amara

Longarm cursussen 2018

In februari gaan we starten met nieuwe uitdagende longarm cursussen die u laten zien wat u allemaal met een longarm kunt bereiken. Het zijn eigentijdse cursussen in kleine groepen met maximale aandacht voor de cursist. U bent bij ons te gast en ontvangt daarom veel persoonlijke aandacht. We willen de cursussen op een aangename en plezierige manier verzorgen zodat spelenderwijs kennis wordt vergaard. Per cursus wordt een onderwerp behandeld zodat u uw patronen repertoire kunt opbouwen en uitdiepen. Deze motieven kunt u ook gebruiken voor freemotion quilten op uw huishoud naaimachine. De eerste les is speciaal voor longarm quilten, de volgende dagen zijn ook geschikt voor freemotion op de huishoud naaimachine. Elke les duurt 2.5 uur en er is per keer plaats voor max. 4 personen. U krijgt van elke les een handout. Heeft u een longarm machine of droomt u ervan om er ooit een aan te schaffen dat is dit een aanrader. Wij verzoeken u wel tijdig aan te melden voor de cursus naar keuze. Mailadres: Clazien@kennemerquitlhuis.nl

Agenda
Donderdag 1 februari van 14.00uur tot 16.30 Beginners cursus longarm quilten

Vrijdag 2 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur Borders en continuouslines

Vrijdag 2 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur Backfills en allover designs

Zaterdag 3 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur veren

Zaterdag 3 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur rulerwerk

Wanneer u op 1 dag een ochtend en middag cursus boekt bieden wij u een gratis lunch aan.
Kosten zijn inclusief materiaal € 45 per les.

Longarm cursussen op Handi Quilter

In februari 2018 gaan we starten met de handi quilter longarm cursussen. Per cursus wordt één onderwerp behandeld zodat u uw patronen repertoire kunt opbouwen en uitdiepen. Elke les duurt 2.5 uur en er is per keer plaats voor max. 4 personen. U krijgt van elke les een handout.

Agenda:

Beginners cursus: donderdag 1 februari van 14.00uur tot 16.30

Backfills en allover designs: vrijdag 2 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur

Borders en continuouslines: vrijdag 2 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur

Veren maken: Zaterdag 3 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur

Met rulers werken: zaterdag 3 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur

Wanneer u op 1 dag een ochtend en middag cursus boekt bieden wij u een lunch aan. Kosten zijn  € 45 per les, dit is inclusief materiaal.

Handi Quilter Simply Sixteen

De Handi Quilter Simply Sixteen staat nu opgesteld bij het Kennemer Quilthuis. Na het voorproefje hebben we er zelf een aangeschaft. We gebruiken hem voor demonstaties, beurzen en productiewerk. Het is een opvallend licht werkende longarm met veel mogelijkheden. Ben er blij mee!!!

Dubbelbrede Quiltstoffen kopen

Op onze site kunt u veel dubbelbrede quiltstoffen vinden. Ideaal te gebruiken  als Top en backing. Ze zijn van verschillende leveranciers en in mooie designs. Er komen regelmatig dubbelbrede stoffen bij. Klik hier om direct naar dubbelbreed te gaan.

Handi quilter Simply Sixteen

Beste quilters,

We hebben nog de hele week kunnen genieten van de Simply Sixteen in ons atelier. We zijn hem steeds meer gaan waarderen en ook aan de lichte loop van het mechaniek. Helaas moet hij weer terug naar de groothandel. Het was een heerlijke tijd met deze longarm machine.

met vriendelijke groet

Clazien

 

Handi quilter Simply Sixteen in ons atelier

“Wij hebben het geluk dat we tijdelijk in ons atelier een Handi Quilter Simply Sixteen Simply Sixteenhebben staan voor demonstratie doeleinden. Kom snel kijken en uit proberen. Meld je aan via telefoon of mail of kom langs op dinsdag 5 sept. van 14:00-17:00 uur en woensdag 6 sept. van 11:00-17:00 uur”