Finnese garens

Het Kennemer Quilthuis heeft gekozen voor de Finesse garenlijn. Elke kleur in de Finesse-garenlijn is met de hand gekozen op basis van uitgebreid onderzoek naar de nieuwste trends in design, mode en de quiltindustrie. Veel van de kleuren zijn geïnspireerd door fundamentele waarden in de kleurentheorie, die we hebben gebruikt om harmonieuze relaties tussen tinten te creëren. Het resultaat is een prachtige collectie garenkleuren.

Klik hier voor meer informatie over deze mooi kwaliteit garens

Cutie tafel frame

Kennemer Quilthuis  is trots om u kennis te laten maken met de nieuwste en beste uitvinding van Grace, het Cutie Tabletop Fabric Frame.

Licht en duurzaam, de Cutie is ook draagbaar, op te bergen, aanpasbaar, betaalbaar en schattig! Wauw, wat een mondvol.
Ideaal voor kleine ruimten. Dus zelf bouwen is niet meer nodig!!!

U zult genieten van wat de Cutie voor uw quilten kan doen.

Ga hier naar de website: Cutie

Little Buddy

Wij hebben groot nieuws. Van Handi Quilter kregen wij bericht dat er een upgrade voor het Little Foot frame aankomt. Er komt aan de boven- en onderkant een extra buis aan het frame. Dat komt dan overeen met de grotere frames en je kan dan passende quilts oprollen op het Little Foot frame. De upgrade heeft de naam gekregen van Little Buddy.
Wil je meer weten van de Little Buddy klik dan hier: My Little Buddy 

Patchwork Quiltdagen Rijswijk

Het Kennemer Quilthuis staat op 12,13 en 14 april op de Patchwork en Quiltdagen in Rijswijk met dubbelbrede achterkant stoffen, tussenvullingen  van de rol en longarm machines van Handi Quilter. Maak kennis met deze prachtige beurs waarbij alles draait om textiel en je eigen fantasie.
Maak kennis met de vele quilttechnieken, bekijk deze prachtige tentoonstelling en leer meer tijdens de vele workshops. Wij hopen u daar te ontmoeten.

Kijk op de site voor meer informatie https://patchworkenquilt.nl/

 

Nieuwe Handi Quilter longarm Amara

We hebben een nieuwe quiltmachine of ook wel longarm machine aangeschaft het is de Amara geworden. Deze machine heeft nieuwe en handige foeftjes die het werken gemakkelijker maken. Ook het frame is groter geworden, we kunnen nu quilts van 3.30 m breed op het frame kwijt.

amara

Longarm cursussen op Handi Quilter

In februari 2018 gaan we starten met de handi quilter longarm cursussen. Per cursus wordt één onderwerp behandeld zodat u uw patronen repertoire kunt opbouwen en uitdiepen. Elke les duurt 2.5 uur en er is per keer plaats voor max. 4 personen. U krijgt van elke les een handout.

Agenda:

Beginners cursus: donderdag 1 februari van 14.00uur tot 16.30

Backfills en allover designs: vrijdag 2 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur

Borders en continuouslines: vrijdag 2 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur

Veren maken: Zaterdag 3 februari van 10.00 uur tot 12.30 uur

Met rulers werken: zaterdag 3 februari van 14.00 uur tot 16.30 uur

Wanneer u op 1 dag een ochtend en middag cursus boekt bieden wij u een lunch aan. Kosten zijn  € 45 per les, dit is inclusief materiaal.

Dubbelbrede Quiltstoffen kopen

Op onze site kunt u veel dubbelbrede quiltstoffen vinden. Ideaal te gebruiken  als Top en backing. Ze zijn van verschillende leveranciers en in mooie designs. Er komen regelmatig dubbelbrede stoffen bij. Klik hier om direct naar dubbelbreed te gaan.

Handi quilter Simply Sixteen

Beste quilters,

We hebben nog de hele week kunnen genieten van de Simply Sixteen in ons atelier. We zijn hem steeds meer gaan waarderen en ook aan de lichte loop van het mechaniek. Helaas moet hij weer terug naar de groothandel. Het was een heerlijke tijd met deze longarm machine.

met vriendelijke groet

Clazien

 

Handi quilter Simply Sixteen in ons atelier

“Wij hebben het geluk dat we tijdelijk in ons atelier een Handi Quilter Simply Sixteen Simply Sixteenhebben staan voor demonstratie doeleinden. Kom snel kijken en uit proberen. Meld je aan via telefoon of mail of kom langs op dinsdag 5 sept. van 14:00-17:00 uur en woensdag 6 sept. van 11:00-17:00 uur”

Wonderfil garen staat nu op de site, ga ze snel bekijken

Wonderfil

We hebben Wonderfil garens toegevoegd op onze site. Ze heten Decobob op een klos van 2000 m , Invisafil op een klos van 2500 m en Confetti op een klos van 1000 m. De dikte loopt van normaal tot flinter dun. Dat opent weer perspectief voor hand appliqueren en machine werken. Invisafil is zo´n super dun garen. Probeer het zelf maar eens. Je vind het niet terug !!

Kennemer Quilthuis Handi Quilter dealer

Groot nieuws: Kennemer Quilthuis wordt Handi Quilter dealer!
Het Kennemer Quilthuis wordt Handi Quilter dealer (HQ). Dat betekent dat wij Handi Quilter longarm machines gaan verkopen en daar ook service en onderhoud op gaan doen. Tevens gaan we HQ spullen verkopen, zoals accessoires voor de machines en rulers. In mijn atelier werk ik al jaren tevreden met de Handi Quilter Avante 18 met Prostitcher. Dit is een longarm op een groot frame. Deze machine kunt u bij ons zien en zelf uitproberen.

Handi Quilter maakt echter ook een echte longarm machine op een kleiner frame, de Simply Sixteen. U kunt elke maat quilt op deze machine doorquilten. Hij heeft dezelfde uitstekende steekregulator als de grotere Handi Quilters en loopt net zo soepel over het frame. Groot voordeel is dat hij in een kleinere ruimte past en ook nog eens een stuk minder kost dan de grote machines. Desgewenst is deze machine ook op een groot frame te plaatsen.

Bent u nieuwsgierig naar deze noviteit op de Nederlandse markt?  Fijn want wij gaan hem showen op 2 september tijdens het open huis van de Sampler Groot Heiligland 66 in Haarlem (naast het Frans Hals museum)  Naast deze machine is  er nog veel meer te bewonderen. Ik hoop u daar te mogen begroeten.

Mocht u die dag verhinderd zijn en heeft u behoefte aan meer informatie of wilt u hem een keer uitproberen, bel of mail dan gerust om een afspraak te maken.

Vanwege ons nieuwe dealerschap ga ik ook meer longarm lessen geven.
Voor nu wens ik iedereen nog veel mooie dagen.

Hallo Quilters

Welkom op onze nieuwe site. Wij zijn trots dat we die aan u kunnen laten zien. Er zit veel werk in maar we hebben wel genoten van het voorspel om nieuwe dingen bedenken en de laatste innovaties op het gebied van digitaal shoppen in de webshop te bouwen. Kijk zelf maar en geef uw mening!

Portfolio

We zijn weer een stap verder. Naast 8 pagina´s producten ook een kijkje in de keuken. Hier kan je zien wat er door het Kennemer quilthuis aan zelfgemaakt quilts is vervaardigd met reacties en prijzen die er op gevallen zijn.