Finesse garens

Het Kennemer Quilthuis heeft gekozen voor de Finesse garenlijn. Elke kleur in de Finesse-garenlijn is met de hand gekozen op basis van uitgebreid onderzoek naar de nieuwste trends in design, mode en de quiltindustrie. Veel van de kleuren zijn geïnspireerd door fundamentele waarden in de kleurentheorie, die we hebben gebruikt om harmonieuze relaties tussen tinten te creëren. Het resultaat is een prachtige collectie garenkleuren.

We zagen de behoefte in de markt aan hoogwaardig en goed ontworpen garen.  Quilters vragen ons welke draad we moeten gebruiken voor longarmquilten, en we kwamen erachter dat ze het moeilijk hadden om kwaliteitsgaren  te vinden bij hun plaatselijke winkels.

Finesse is de ideale draad voor quilters. Het geeft weinig pluis en is ontworpen om soepel en schoon door de quiltmachine te gaan met minder stof resten.

Het zou toch ideaal zijn om je minder zorgen te hoeven maken over draadspanning! Finesse maakt het instellen van draadspanning gemakkelijker, het is sterk en breekt niet bij hoge snelheden.  De 3-laags, kern-gesponnen draad heeft een consistent rond ontwerp dat voegt een aangename diepte toe aan uw steken. Dat worden mooiere steken.

Er zijn twee soorten Finesse garens, de mono- , genaamd “Solid” en de muli color kleuren reeks.

SPECIFICATIES
50wt / 3-laags
100% Polyester
1371 m per rol

Ga naar Finesse solid

Ga naar Finesse muti color