Machinaal Quilten

Machinaal Quilten

Workshop Machinaal quilten

Het Kennemer quilthuis biedt ook workshops machinaal quilten aan. U krijgt de mogelijkheid  om zelf achter de Longarm machine te staan en te ervaren hoe je creatieve figuren kan maken als je je coördinatie onder controle hebt natuurlijk.  In een dagdeel leert u de basis patronen, het bedienen van de machine, en als u de slag te pakken hebt kunt u er aan gaan denken om zelf een quilt te gaan quilten.

workshop machinaal quilten
Het Atelier in actie

Zelf quilten

Als u overweegt om uw quilt zelf machinaal te quilten, dan is het verstandig om eerst een workshop te volgen.

In onze workshop leert u de machine te bedienen en kunt u ervaring en vaardigheid met de machine opdoen. De workshop geeft u ook een beter inzicht in de mogelijkheden van het machinaal quilten. De quilt top en vulling worden apart opgespannen. Dit wordt voor u gedaan zodat u direct met quilten kunt beginnen.

Uiteraard is er voldoende begeleiding aanwezig. Hierdoor kunt u uw quilt helemaal naar eigen wens quilten en met de patronen die u zelf kiest.

Voor het grootste rendement  adviseren wij u om de workshop en het huren van de machine zo kort mogelijk achter elkaar te plannen.

Het Kennemer Quilthuis heeft ook een rijgservice.  Wij spannen de top, backing en batting op de machine. Het geheel wordt met een grote steek aan elkaar geregen. Kijk hoe dit gaat in de video

Jeugdige interesse

Er zijn ook jonge dames die het erg leuk vinden om met een Longarm te quilten. Hoewel het nieuw is voor hun gaan ze er serieus mee om . Leuk om te zien. Wij begeleiden ook een jonge dame om het quilten te leren.

Let op: Stugge stoffen en tussenvullingen kunnen niet op de longarm worden bewerkt.

Ons atelier